Het tuinontwerp Algemeen Even voorstellen Tuinonderhoud De aanleg Tuinrenovatie Tuin decoratie Bloempotten Tuinmeubelen Beplanting Kom eens langs Contact Webwinkel Voorbeelden Showtuin Kwekerij

A.H. Verweijweg 12
2651 LX, Berkel en Rodenrijs

tel : 06-55834601
tel : 06-55834614

e-mail : info@stijgergardendesign.nlHoveniersbedrijf en kwekerij                

Stijger Garden Design

 Actueel

Het geritsel van fris groene bladeren in de wind, de kleuren en geuren van de bloemen op een zonnige dag.
Door beplanting in de tuin worden zintuigen geprikkeld. Met
andere woorden planten zorgen voor leven in de tuin.

Planten kunnen op verschillende manieren gecombineerd
worden. Er kunnen verschillende planten gebruikt worden met
diverse bloem kleuren, bladkleuren en hoogteverschillen. Door gebruik te maken van bomen of hoge struiken kan er gespeeld worden met zon en schaduw. Hagen kunnen bijvoorbeeld een bepaalde belijning van de tuin accentueren of een duidelijke grens aangeven.
 


Iedere plant heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Zo heeft de een groot blad, de ander is groenblijvend in de winter. Sommige planten hebben prachtige winter kenmerken, denk aan fel gekleurde bessen of opvallende twijgen. Er zijn planten die vroeg in het jaar bloeien, of die juist in het najaar nog kleur aan de tuin geven. Omdat de beplanting veel invloed heeft op de uiteindelijke beleving van de tuin is het soms een gepuzzel om de juiste beplanting te kiezen.


Wanneer u wilt kunnen wij voor u een beplantingsplan maken. Hierin houden we rekening met uw wensen en met de mogelijkheden van de verschillende planten. Verder wordt er gelet op de standplaats en bloeiperiode van de planten, zodat er altijd wel iets gebeurt in uw tuin.

Wij kunnen de benodigde beplanting leveren en verwerken in de tuin. Wanneer u wilt kunnen we u vooraf een offerte aanbieden.

Op onze kwekerij is een gangbaar assortiment aan tuinplanten te vinden. Van dakplatanen tot siergrassen, voor ieder wat wils!
 


Tip:

Heeft u al een plantenlijst, kom dan gerust eens langs om een vrijblijvende prijsopgave te laten maken. Wie weet kunnen we u verrassen.
Beplanting