Het tuinontwerp Algemeen Even voorstellen Tuinonderhoud De aanleg Tuinrenovatie Tuin decoratie Bloempotten Tuinmeubelen Beplanting Kom eens langs Contact Webwinkel Voorbeelden Showtuin Kwekerij

A.H. Verweijweg 12
2651 LX, Berkel en Rodenrijs

tel : 06-55834601
tel : 06-55834614

e-mail : info@stijgergardendesign.nlHoveniersbedrijf en kwekerij                

Stijger Garden Design

 Actueel

Het tuinontwerp

De basis voor iedere mooie tuin is een goed en doordacht tuinontwerp. Als tuinbezitter heeft u waarschijnlijk een heleboel wensen en ideeën voor uw tuin. Het is voor ons een uitdaging om al deze punten op een rijtje te zetten en uit te werken tot een creatief en, ook niet onbelangrijk, functioneel
tuinontwerp of tuinschets, waarin u zich helemaal kan vinden.


Wij vinden dat er best wel even tijd in, en aandacht aan, het
tuinontwerp besteed mag worden, omdat de aanleg van een
tuin in de meeste gevallen geen goedkope aangelegenheid is.
Het moet uiteindelijk wel een tuin worden waar u helemaal
achter staat!


Zo vinden wij dat u tijdens het ontwerpproces moet kunnen
meebeslissen over het ontwerp. Daarom maken wij eerst een schetsontwerp. Pas na goedkeuring van de schets wordt begonnen met het definitieve ontwerp. U kunt overigens ook kiezen voor alleen een schetsontwerp in plaats van een gedetailleerd tuinontwerp.


U kunt natuurlijk contact met ons opnemen voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek, zodat wij uw tuin wensen
kunnen combineren en uitwerken tot een mooi tuinontwerp of schetsontwerp.

Het tuinontwerp is een tekening op schaal. Op het ontwerp wordt duidelijk aangegeven waar welke tuinelementen (terras, gazon, pergola, enz.) zullen komen en welke materialen er gebruikt worden. Het geheel wordt in kleur opgewerkt, zodat u een realistisch beeld krijgt van hoe de tuin er uit zal gaan zien.

Het tuinontwerp is uit te breiden met een beplantingsplan of beplantingsschets. Beplanting is een zeer belangrijk onderdeel in de tuin. Ook in het beplantingsplan houden we rekening met uw wensen. We proberen ervoor te zorgen dat er gedurende het hele jaar wat te zien is in de tuin.
Het beplantingsplan bestaat uit een tekening op schaal en een plantenlijst die weer verwijst naar de tekening.


Tijdens het oriëntatie gesprek worden verschillende tuin facetten besproken. Met uw wensen en onze ervaring kunnen we dan tot een complete tuin komen.
Wij streven naar een vlekkeloze samenwerking met onze klanten, zodat zij met een onbezorgd en vertrouwd gevoel de tuin laten doen.